0887 22 12 25

0879 15 00 80             e-mail : office.kobitex@gmail.com

Какво трябва да се знае при избора на сърцевини при матраците

Основите, какви биват те и какво променят?

Избора на матрак е може би един от най-трудните , що се касае до удобство и комфорт на спане. Асортимента на пазара към днешната дата е изключително голям и въпреки това , взимането на крайно решение при покупка все още се оказва трудна задача.

Екипа на Kobite , вече 10години работи активно в това направление и смело може да кажем, че сме взели стотици правилни решения за нашите клиенти. Познанието на техническите спецификации на материалите ни дава увереността да сме сигурни, че това което правим е адекватно и оправдава и най-прецизните изисквания.

Нека преминем към съществото на въпроса, едно от първите неща които трябва да знаем е върху , каква основа, ще се полага матрака. Обикновено това са два вида, твърда и мека основа. Към меките основи спадат подматрачните рамки, тъй като те са изградени от ламели които пружинират и подават, когато има нещо върху тях. По този начин , няма пряка промяна върху усещането на матрака. За твърди основи се считат, конструкциите изградени от прави дъски, mdf или шперплат плоскости, пода на земята и въобще всичко , което е твърдо без да се деформира и може да се ползва за основа. При тях има лека промяна на усещането и то се изразява в засилване на твърдият характер на матрака. Това се случва така , поради факта, че реално няма поемане или подаване на матрака откъде материалите се чувстват стегнати. Много е важно да знаете, че при помещения с повишена влажност е добре равномерно да надупчите плоскостите, за да може да осигурите вентилация на ядрото. По този начин намалявате възможността да се образува микро конденз и там неприятният мухъл.

Плътност и твърдост два важни параметъра

Всички материали от полиуретан имат множество технически характеристики. Но за потребителите основните са две и това е плътността и твърдостта на материалите. Плътността се измерва в килограм на кубичен метър. В общи линии това е факторът , който определя живота и експлоатацията на един дунапрен. Сами знаете ,че в един момент дунапрените улягат, вдлъбват или крайно се деформират. Това се случва при абсолютно всички пени и дунапрени. Важното обаче е след , колко време това , ще се случи и ето тук идва ролята на плътността. Колкото по-плътен е един материал , толкова по-голяма издръжливост на деформации има във времето. Материалите от нисък клас имат , малка плътност , което обуславя техният къс живот при постоянна експлоатация. Обикновено това е период от няколко месеца до година. В средният клас материали вече е заложена умерена плътност. Спрямо цената им те спадат към балансираните продукти цена-качество. Тук при постоянна експлоатация издръжлистта им трае приблизително 2-3 години. Високият клас материли се характеризират с висока плътност. Те са трайни и са предвидите за по-сериозни натоварвания години наред. Такива материали се изпозлват например в заведенията , където има ежедневно натоварване дълъг период от време.

 

магазин Kobitex

Как да поръчам?

за консултация и поръчка:

  • тел/viber: 0879 15 00 80
  • тел/viber: 0887 22 12 25

Поръчки се приемат всеки ден

от 9:00 – 21:00ч.

 

Информация

Платформа за ОPC

Общи условия

Декларация за поверителност

 Възможност за тест на място с предварителна уговорка на адрес ул. Отец Паисий 75

Следвайте ни !